Filosofie

Waarom is Autolak-Bodyguard beter voor zowel uw auto als het milieu?

In 130 jaar autogeschiedenis is de koets met hulpmotor veranderd in een high-tech voertuig, volgepakt met moderne techniek. Alleen de vier wielen en het stuur herinneren nog aan de allereerste auto’s. De reinigingsmiddelen zijn met de ontwikkeling van de auto meegegroeid, al worden in de meeste ervan agressieve chemische bestanddelen verwerkt die schadelijk zijn voor het milieu. Het alternatief hiervoor was tot voor kort alleen die andere milieuonvriendelijke manier was wassen; de emmer met sop. Tientallen liters vuil water liepen zo het riool in en vervuilden daarmee het oppervlaktewater. Sinds een jaar of vijftien hebben de wasstraten handig ingespeeld op de aan luxe gewende maatschappij. Dat daarbij de lak kan beschadigen nemen de eigenaren voor lief.

Dit alles in niet meer nodig! Autolak-Bodyguard maakt uw auto beter schoon en is veel milieuvriendelijker dan alle andere reinigingsmethoden! Hoe dat kan, leest u hier: Onze filosofie valt uiteen in twee delen. De liefde voor de auto en de zorg om het milieu.

De auto
Dat autolakken kunnen beschadigen, weet u allang. Ook u bent vast wel eens door de wasstraat gereden en nadien geconstateerd dat er krassen in uw lak zitten. Doodzonde natuurlijk, want een auto met mooie lak en fantastische glans geeft nu eenmaal een veel betere presentatie. Bij inruil zal uw auto ook zeker meer opbrengen. Als u autolak onder een microscoop legt, ziet u dat de lak niet 100% glad is. Er zitten minuscule kuiltjes in de lak, als ware het de schil van een sinasappel.
Als u dit met water en spons of in de wasstraat probeert te reinigen, wordt feitelijk het vuil dieper en vaster in die kuiltjes gedrukt. Uw auto is dus eigenlijk nooit echt schoon. Daar komt bij dat de kalk in het water het vuil sterk verhard. Bovendien blijven er bij het opdrogen nog vaak witte vlekken achter. Zonde natuurlijk, want nu is uw auto nog steeds niet echt mooi.
Autolak-Bodyguard werkt beter. De vloeistof (een mengsel van hoogwaardige-, zorgvuldig geselecteerde en op elkaar afgestemde componenten van citrusvruchten en lotusextracten) die u op de autolak spuit, doet meteen zijn werk. Het dringt door het vuil heen tot in de kuiltjes van de lak. Daar legt het binnen milliseconden een beschermlaag tussen de lak en het vuil. Het ligt dus als het ware los en kan met een poetslap eenvoudig worden verwijderd. Het aanbrengen is dus de reiniging. Het weghalen is niet schadelijk voor de lak. Door de beschermlaag ontstaan er namelijk geen krassen. Na het verwijderen van het vuil kunt u met een microvezeldoekje nog even napoetsen. U krijgt hiermee weer die prachtige glans terug die uw auto had toen u hem kocht.

Het milieuAls u in een autoshop langs de schappen met reinigingsmiddelen loopt, is het soms erg lastig te kiezen. In de meest mooie verpakkingen beloven alle fabrikanten een superresultaat. Er is alleen een groot nadeel; ze bevatten vrijwel allemaal agressieve reinigingsmiddelen, die schadelijk zijn voor het milieu. Vaak leest u daarom dat u na gebruik met ruim water moet afspoelen. Heeft u zich ooit afgevraagd waar dat blijft? In het oppervlaktewater! Uw waterbedrijf moet hoge kosten maken om het er weer uit te halen. Autolak-Bodyguard is gebaseerd op natuurlijke producten (zeep en lotus- en citrusextracten) is daardoor volledig biologisch afbreekbaar. Daar komt bij dat u geen water meer nodig hebt om uw auto te reinigen. Dat scheelt ook nog eens tientallen liters schoon leidingwater. Steeds meer gemeenten werken op dit moment aan het scheiden van hemelwater en riool. Dat betekent dat er langs de openbare weg dus geen auto meer gewassen mag worden, omdat dit afvalwater dan met het hemelwater gemengd wordt. U wordt hiermee veroordeeld tot de wasstraat en u weet dat dit vroeg of laat uw lak zou kunnen schaden. Autolak-Bodyguard zorgt ervoor dat u gewoon op de oprit uw auto kunt reinigen en daarmee het milieu kunt ontlasten. Van dak tot en met de velgen! Slechts één product voor uw hele auto.

De voordelen van Autolak-Bodyguard op een rijtje;

  1. Autolak-Bodyguard bevat alleen natuurlijke- en biologisch afbreekbare bestanddelen.
  2. Naast Autolak-Bodyguard zijn geen andere agressieve reinigingsmiddelen nodig.
  3. U bespaart per wasbeurt zeker 15 liter schoon water.
  4. Geen vuilwater meer in het oppervlaktewater.
  5. Geen overbodige ritten naar de wasstraat, maar gewoon voor de deur reinigen.

Tel daar de andere voordelen van Autolak-Bodyguard bij;

 1. Eenvoudig in het gebruik en de verwerking.
 2. Geen andere producten meer nodig. Autolak-Bodyguard reinigt van dak tot en met velgen!
 3. Goedkoper in gebruik dan de wasstraat, want per liter zeker 10-15 reinigingen per auto.
 4. Bij regelmatig gebruik snel klaar.
 5. Duurzame bescherming van uw lak en absoluut krasvrij!
 6. Een prachtige glans die uw auto in showroomstaat brengt.

En u zult moeten toegeven dat Autolak-Bodyguard een serieus alternatief is voor de traditionele manieren van autoreiniging. Overtuig uzelf…

Tot slot

In onze webwinkel vindt u alles wat u nodig heeft voor een perfecte watervrije autoreiniging. En het mooiste van dit alles is, dat het geen schadelijke stoffen bevat en daardoor bijzonder milieuvriendelijk is. Waar en wanneer u dat wilt! Van het dak tot en met de velgen! Zonder water en zonder krassen. Al vanaf 2 euro per “wasbeurt”. Autolak-Bodyguard wash & polish is geschikt voor oldtimers, nieuwe en gebruikte auto’s. Het is een Duits High Tech Produkt en kan gebruikt worden voor auto, boot, caravan en campers, maar ook voor motor, fiets en zelfs het huishouden. Te gebruiken op alle gladde, niet zuigende onderdelen. Dus ook de serre of op vliegtuigen. U kunt het zo gek niet bedenken!